Neobično, a ukusno: Salata s avokadom i paprikom

by | 19 Jula, 2017

Avokado je bogat vodom, masnoćama, bjelančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Kao prava mala riznica puna vrijednih sastojaka, avokado godi cjelokupnom organizmu, a naročito srcu i krvotoku.

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

2 avokada
150 g cherry paradajza
1 krastavac
zelena salata (ili rukola)
150 g paprike (crvene)
glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
so, biber
bosiljak
sok jednog limuna

Priprema:

Avokado oljuštiti, presjeći na pola, izvaditi košpicu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svježu zelenu boju.

Bijeli luk, luk, cherry paradajz i svježu papriku sitno isjeckati i staviti u činiju.

Dodati isjeckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promiješati.

Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s miješanjem, dodati soli ako treba.

IZVOR: POŠALJI RECEPT