Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Avokado je bogat vodom, masnoćama, bjelančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Kao prava mala riznica puna vrijednih sastojaka, avokado godi cjelokupnom organizmu, a naročito srcu i krvotoku.
Sastojci:
2 avokada
150 g cherry paradajza
1 krastavac
zelena salata (ili rukola)
150 g paprike (crvene)
glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
so, biber
bosiljak
sok jednog limuna
Priprema:
Avokado oljuštiti, presjeći na pola, izvaditi košpicu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svježu zelenu boju.
Bijeli luk, luk, cherry paradajz i svježu papriku sitno isjeckati i staviti u činiju.
Dodati isjeckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promiješati.
Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s miješanjem, dodati soli ako treba.
IZVOR: POŠALJI RECEPT