Obrok salata: Savršena kombinacija breskve i piletine

by | 4 Januara, 2020

Ukoliko ste pravi gurman i volite da se zabavljate u kuhinji kombinovanjem različitih ukusa, danas imamo pravi recept za vas! Kombinacija slatkog i slanog, daće egzotičan ukus obrok salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.

Sastojci:

  • 1/4 šoljice balsamico sirćeta
  • 1/4 maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike senfa
  • 3 kašičice javorovog sirupa
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 isjeckana fileta pilećih prsa
  • 5 breskvi
  • 1/4 posudice nasjeckanog crvenog luka
  • 1/3 posudice nasjeckanog kozijeg sira (na tanke kriške)
  • 200 g zelene salate

Priprema: Pomiješajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smjesu dobro izmiješajte i podijelite na 2 dijela. Jedan dio iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu. Potom zagrijte roštilj, a breskve isjeckajte i premažite marinadom. Redajte ih naizmjenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skinite breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promiješajte i poslužite odmah.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: