Pasulj salata

by | 16 Jula, 2014

Clipboard065

Sastojci:

  • 50 g pirinča
  • 200 g praške šunke
  • 100 g kiselih krastavca
  • 200 g majoneza
  • 100 g pasulja iz konzerve
  • 3 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika senfa
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Pirinač obariti u slanoj vodi i potom ga ocijediti od suvišne tečnosti. Jaja takođe obariti, zatim ih oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Prašku šunku i kisele krastavce isjeći na kockice.
3. U većoj posudi sjediniti pirinač, prašku šunku, kisele krastavce, jaja i pasulj.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf i preliti preko pripremljenog povrća. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
5. Pripremljenu salatu ostaviti da se ohladi prije služenja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept