
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso začiniti po ukusu i propržiti sa obje strane na malo ulja. Uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Meso ostaviti da se ohladi, a zatim ga isjeći na kockice.
3. Brokulu iskidati na cvijetove i obariti u slanoj vodi. Potom je ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na kockice.
4. Celer izrendati na krupno rende, a mirođiju što sitnije isjeckati.
5. Posebno umutiti majonez i neutralnu pavlaku, dodati mirođiju i začine po ukusu i promiješati.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kukuruz šećerac, brokulu i celer. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: Dobra hrana