Proljetna salata

by | 6 Maja, 2013

Sastojci:

  • 2 veze rotkvica
  • 4 jajeta
  • 200 g šunke
  • 1 veza mladog luka
  • 200 g čeri paradajza
  • 1 zelena salata
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika šećera
  • mješavina začina
  • sirće po ukusu

Način pripreme:

1. Rotkvice i mladi luk očistiti i isjeći na kolutove, šunku isjeći na trake.
2. Čeri paradajz oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i isjeći na trake.
3. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i iseći na četvrtine.
4. U većoj posudi sjediniti rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i čeri paradajz, te polako promiješati.
5. Posebno umutiti maslinovo ulje, malo sirćeta po ukusu, šećer i mješavinu začina i preliti preko salate. Polako promiješati i odozgo poređati obarena jaja.

Izvor: Dobra hrana