Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na rezance i ispržiti na vrelom ulju, krastavac presjeći uzduž na pola pa isjeći na listove, paradajz isjeći na kockice, mladi luk na kolutove, peršun sitno isjeckati, a tjesteninu obariti u vodi i procijediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, jogurt, peršun i bosiljak, te začiniti po ukusu.
3. Posebno izmiješati prženu piletinu, sjemenke suncokreta, krastavac, paradajz, kukuruz, mladi luk i tjesteninu pa začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i pavlake.
Izvor: Dobra hrana