Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće. Mrkvu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, a potom ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Mrkvu, krompir i kisele krastavce izrendati na krupno rende, peršun što sitnije isjeckati, a masline isjeći na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tunjevinu, mrkvu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro izmiješati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana