![Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1151789416-600x470.jpg)
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu poprskati soja sosom, a potom je propržiti na malo ulja da porumeni.
2. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli, sok od limuna i cvjetove brokula, pa kuhati dok brokule ne omekšaju.
3. Paradajz isjeći na kocke.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku, bijeli luk u prahu, bosiljak i začine po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti prženu piletinu, ocijeđene brokule i paradajz, preliti pripremljenom mješavinom i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept