Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
1 kg hobotnice
so
biber
3 čena bijelog luka
svježi peršun
1 kašika kapara
nekoliko crnih maslina
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike domaćeg sirćeta
Priprema:
Hobotnicu narežite na nekoliko većih komada pa je kuhajte u ekspres-loncu na srednje jakoj vatri oko 45 minuta. Hobotnica je kuhana kad sasvim omekša, a svi nasječeni dijelovi pocrvene. Hobotnicu zatim narežite na komadiće i začinite protisnutim bijelim lukom, svježim peršunom, crnim maslinama, soli, biberom, kaparima, maslinovim uljem i domaćim sirćetom. Sve dobro primiješajte, a salatu ohladite u frižideru prije posluživanja.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana