Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
1 svježa crvena paprika roga
4 srednja crvena krompira
1 veći struk praziluka (prase)
3 jajeta
200 g majoneze
2 kašike pavlake
bibera
so
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom dobro oprati, a zatim ga kuvati dok ne omekša vodeći računa da se ne raspadne. Ocijediti ga od suvišne tečnosti, ostaviti ga da se ohladi, pa oguliti i isjeći na kockice.
2. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i isjeći na kockice.
3. Praziluk i papriku očistiti i isjeći na kockice.
4. U većoj činiji sjediniti isjeckane sastojke, te ih preliti mješavinom majoneze i pavlake. Dodati soli po ukusu i polako promiješati da se sastojci sjedine.
5. Salatu ostaviti u frižideru da se ohladi do služenja.
Izvor: Bakina kujna