Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci
50 ml maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćeta
½ kašičice soli
400 g lubenice
150 g svježeg krastavca
½ manjeg crvenog luka
šaka mente
150 g izmrvljenog feta sira
Priprema:
Očistite lubenicu od koštica i nasijecite je na male kockice. Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. Ogulite krastavac i nasjecite ga na kockice. U posebnoj posudici pomiješajte maslinovo ulje, sirće i so. U posudi za serviranje pomiješajte sve ostale sastojke, osim mente, i prelijte ih dressingom. Nasjeckanu mentu dodajte neposredno prije posluživanja, a salatu do tada držite u frižideru.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock