Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
100 g pšenice
100 g sočiva
2 čena bijelog luka
2 lovorova lista
2 mlada luka
1 paradajz
1 paprika
1 crveni luk
3 kašike peršuna
3 kašike nane
3 kašike kopra
100 ml maslinovog ulja
1 limun
so
Priprema:
1. Pšenicu skuhati prema uputstvu s pakovanja, ocijediti i ostaviti da se ohladi.
2. Sočivo, bijeli luk i lovor preliti vodom, pa zagrijavati do ključanja.
3. Smanjiti temperaturu, poklopiti i krčkati dok ne omekša.
4. Nakon toga, izvaditi bijeli luk i lovor, sočivo procijediti i staviti u činiju.
5. Dodati pšenicu, isjeckan mladi luk i paradajz isječen na kocke i očišćen od pulpe. Zatim dodati crveni luk i papriku isječene na kocke, te posuti nanom, koprom i peršunom.
6. Maslinovo ulje pomiješati s narendanom korom i iscijeđenim sokom limuna. Posoliti po ukusu.
7. Preliti preko salate pa sve lagano promiješati.
Izvor: Pošalji recept