Miso dresing za Cezar salatu: Savršen okus
Ovaj miso dresing za Cezar salatu dodaje bogat okus, uz jednostavnu pripremu i savršen balans začina. Idealno za ljubitelje punih ukusa Ako mislit...
Pečena muskatna tikva, marinirani luk i mladi špinat u sosu od kokosa čine savršenu kombinaciju za salatu.
Sastojci:
1 očišćena i isjeckana muskatna tikva
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, isjeckan na tanke kolutove
sok 2 limete
80 ml punomasnog kokosovog mlijeka (ili pavlake)
2 kašike ribljeg sosa
1 kašičica šećera
200 g baby špinata
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Komadiće isjeckane tikve nauljite, začinite po želji i pecite 30 do 40 minuta. Dok se tikva hladi, pomiješajte sok 1 limete i luk. Za sos pomešajte preostali sok limete, kokosovo mlijeko, riblji sos i šećer.
Prije posluživanja, pomiješajte pečenu tikvu, špinat i luk, i prelijte sa dosta sosa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Thinkstock