Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
– 2 avokada
– 150 g cherry paradajza
– 1 krastavac
– zelena salata (ili rukola)
– 150 g paprike (crvene)
– glavica crvenog luka
– 1 čen bijelog luka
– so, biber
– bosiljak
– sok jednog limuna
Priprema:
Avokado oljuštiti, presjeći na pola, izvaditi košticu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svježu zelenu boju.
Bijeli luk, luk, cherry paradajz i svježu papriku sitno isjeckati i staviti u činiju. Dodati isjeckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promiješati.
Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s miješanjem, dodati soli ako treba.
IZVOR: Pošalji recept