
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Viršle obariti i isjeći na kolutove. Jaja takođe obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Mrkve očistiti i obariti u slanoj vodi, a potom ih ocijediti i isjeći na kockice.
3. Feta sir izrendati na krupno rende, zelenu salatu isjeći na rezance.
4. U većoj posudi sjediniti hrenovke, kukuruz šećerac, zelenu salatu, krastavce, mrkvu i feta sir.
5. Posebno umutiti pavlaku i majonez, preliti preko salate, dodati začine po ukusu i polako promiješati.
6. Pripremljenu salatu posuti rendanim jajima i ostaviti u frižider da se ohladi do služenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept