
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Lignje isjeći na kolutove a krake ostaviti u komadu. Zatim ih propržiti na maslinovom ulju da porumene.
2. Krompir obariti zajedno s ljuskom pa ga ostaviti da se ohladi, oguliti i isjeći na kocke.
3. Blitvu očistiti i preliti ključalom vodom a zatim je ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na trake.
4. Jaja obariti i izrendati na krupno rende.
5. Crveni luk isjeći na rebarca, a masline na kockice.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti lignje, krompir, masline, crveni luk, jaja i blitvu.
7. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu. Preliti preko sjeckanih sastojaka i polako promiješati varjačom. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi prije služenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept