![Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1151789416-600x470.jpg)
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Integralni pirinač obariti pa ocijediti od suvišne tečnosti. Kukuruz šećerac takođe obariti u slanoj vodi i ocijediti.
2. Presovane štapiće bijele ribe kratko probariti u ključaloj vodi. Zatim ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i isjeći na kolutove.
3. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Krastavac i praziluk isjeći na kockice.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, bijeli luk u prahu, peršun i začine po ukusu.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti integralni pirinač, jaja, kukuruz šećerac, praziluk, krastavce i štapiće bijele ribe. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati varjačom.
Izvor: Dobra hrana