Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir oguliti i skuhati u slanoj vodi, zatim ga ocijediti i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni krumpir naribati na krupno.
2. Crni i crveni luk očistiti i narezati na kockice.
3. Jaja skuhati, a potom ih oljuštiti i naribati na krupno. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od ulja.
4. U većoj posudi pomiješati krompir, jaja, tunjevinu, crni i crveni luk. Preliti mješavinom majoneze i mlijeka, dodati sok od limuna i začine po ukusu.
5. Polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana