Šarena čipkana salata

by | 7 Januara, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

350 g čipkaste tjestenine

5 smokvi

50 g graška

2 kašike sjeckanih oraha

perešunovo lišće po ukusu

rukola

100 g gorgonzole

Za preliv:

4 kašike maslinovog ulja

2 kašike jabukovog sirćeta

1 kašicica meda

200 g cezar preliva

so, biber

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati na uobičajen način, ocijediti i staviti u činiju.

2. Posebno skuhati grašak dok ne omekša.

3. Smokve isjeći na kriške, gorgonzolu na kocke, a peršun sitno isjeckati.

4. Sve dodati tjestenini i lagano promiješati.

5. Posebno pomiješati maslinovo ulje, jabukovo sirće, med i cezar preliv. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

6. Rukolu posuti preko salate, a zatim sipati pripremljen preliv.

7. Odozgo posuti orasima.

Izvor: Pošalji recept