Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
350 g čipkaste tjestenine
5 smokvi
50 g graška
2 kašike sjeckanog oraha
perešunovo lišće po ukusu
rukola
100 g gorgonzole
Za preliv:
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičica meda
200 g cezar preliva
so, biber
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati na uobičajen način, ocijediti i staviti u činiju.
2. Posebno skuhati grašak dok ne omekša.
3. Smokve isjeći na kriške, gorgonzolu na kocke, a peršun sitno isjeckati.
4. Sve dodati tjestenini i lagano promiješati.
5. Posebno pomiješati maslinovo ulje, jabukovo sirće, med i cezar preliv. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Rukolu posuti preko salate, a zatim sipati pripremljen preliv.
7. Odozgo posuti orasima.
IZVOR: POŠALJI RECEPT