Šarena čipkana salata

by | 15 Decembra, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

350 g čipkaste tjestenine
5 smokvi
50 g graška
2 kašike sjeckanog oraha
perešunovo lišće po ukusu
rukola
100 g gorgonzole

Za preliv:

4 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašičica meda
200 g cezar preliva
so, biber

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati na uobičajen način, ocijediti i staviti u činiju.

2. Posebno skuhati grašak dok ne omekša.

3. Smokve isjeći na kriške, gorgonzolu na kocke, a peršun sitno isjeckati.

4. Sve dodati tjestenini i lagano promiješati.

5. Posebno pomiješati maslinovo ulje, jabukovo sirće, med i cezar preliv. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

6. Rukolu posuti preko salate, a zatim sipati pripremljen preliv.

7. Odozgo posuti orasima.

IZVOR: POŠALJI RECEPT