
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Foto: Guliver/Thinktock
Sastojci:
2 krastavca (srednje veličine)
400 ml gustog jogurta
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
so, biber, menta
Priprema:
1. Krastavce dobro oprati, oguliti, ukloniti sjemenke (izdubiti kašičicom) i izrendati na krupno rende.
2. Rendani krastavac ostaviti da malo odstoji, pa što bolje ocijediti od viška tečnosti.
3. U posudi sjediniti jogurt s rendanim bijelim lukom, ocijeđenim krastavcima i začinima.
4. Zatim, dodati maslinovo ulje i sve sjediniti.
5. Pripremljenu salatu pokriti i ostaviti u frižider na nekoliko sati prije serviranja.
IZVOR: POŠALJI RECEPT