![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Mrkve očistiti i naribati na krupno. Tikvice zajedno s korom takođe naribati na krupno.
2. Šunku izrezati na kockice.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, svježi sir, mješavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smjesu dodati mrkvu, tikvice, šunku i začine po ukusu pa polako promiješati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Staviti u nju pripremljenu smjesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC stepeni dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana