![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Jaja obariti, potom ih oljuštiti i izrendati na krupno rende. Kisele krastavce isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Švapski sir i pavlaku dobro umutiti.
3. Prvi list oblande premazati s malo pripremljenog fila i prekriti polovinom listova praške šunke.
4. Drugi list oblande premazati s obje strane filom, nanijeti na prašku šunku i posuti rendanim jajima.
5. Treći list oblande takođe premazati s obje strane, nanijeti preko jaja i odozgo posuti kiselim krastavcima.
6. Četvrti list oblande premazati s obje strane i nanijeti preko krastavaca, odozgo prekriti listovima šunkarice.
7. Peti list oblande premazati samo s jedne strane i filovanom stranom prekriti listove praške šunke.
8. Pripremljenu tortu premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept