![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mocarelu i prašku šunku isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti rendani krompir, mocarelu, prašku šunku, kačkavalj, parmezan i jaja. Dodati začine po ukusu i polako promiješati varjačom kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti prezlama, a potom u nju sipati pripremljenu smjesu. Odozgo utisnuti polovine šeri paradajza.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana