Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Ako koristite svježe mrkve, same ih dobro operite. Ake nisu svježe onda ih oljuštite i operite. Isjecite ih na pola, po dužini, i stavite ih u šerpicu sa posoljenom vodom. Kuhajte ih 10 minuta.
2. Oljuštite ih i isjeckajte sitno bijeli luk. Nakon toga ga izgnječite. Propržite bijeli luk u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte kim.
3. Stavite skuhane i ocijeđene mrkve u blender. Dodajte preprženi bijeli luk sa kimom. Dodajte sir, sok od limuna, nekoliko listića nane i med. Sameljite, posolite i pobiberite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen