Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
za 6 osoba
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
1. Prašku šunku, mesnatu slaninu, kisele krastavce i papriku isjeći na kockice.
2. Posebno umutiti jaja, jogurt i ulje, pa postepeno dodavati mješavinu praška za pecivo, kukuruznog i bijelog brašna. Miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa.
3. Potom dodati prašku šunku, mesnatu slaninu, kisele krastavce i papriku, začiniti te polako promiješati.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smjesu za pitu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, te je isjeći na parčad.
Izvor: Dobra hrana