Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Za tijesto:
Za fil:
Način pripreme:
1. Sipajte brašno na radnu ploču i posolite. Napravite bunar i sipajte u njega rashlađenu vodu, kvasac i maslinovog ulja. Umijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta, pritiskajući dlanom. Stavite loptu od tijesta u podmazanu činiju, prekrijte je i ostavite tijesto oko sat vremena da naraste.
2. Na tanke kriške isjecite krompir, tikvicu i češnjak. Čorizo isjecite na komadiće. Stavite sve u činiju i pospite ruzmarinom, solju, biberom i maslinovim uljem. Promiješajte.
3. Razvijte tijesto tanko preko radne ploče. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite povrće preko i raspodelite ga. Pecite hljeb na 200 stepeni 25 minuta.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen