Srca od palente

by | 21 Maja, 2013

Sastojci:

  • 150 g palente
  • 1 kašika margarina
  • 300 g pilećeg parizera
  • 250 g mladog sira
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • so

Priprema:

1. Palentu skuhati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice.
2. Tepsiju nauljiti i u nju razliti pripremljenu palentu tako da debljina sloja bude 5 mm pa ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i pileći parizer isjeći na šnite debljine 5 mm.
4. Modlom u obliku srca na palenti, siru i parizeru izvaditi odgovarajuće oblike.
5. Slagati naizmjenično palentu, parizer, sir i na kraju palentu tako da oblikovana srca prianjaju jedno na drugo. Svaku gomilicu probosti čačkalicom sa maslinom.

Izvor: Dobra hrana