
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
400 g brašna
150 g margarina
3 kašike pesto sosa
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
100 ml mlijeka
1 kesica praška za pecivo
1 jaje
Priprema:
Pomiješati omekšali margarin, mlijeko, so, šećer, prašak za pecivo, pesto sos i pola jajeta (izmutiti jedno jaje pa pola sipati u tijesto, a pola ostaviti za premazivanje).
Sve lijepo kuhačom sjediniti, a onda dodavati malo po malo brašna, pa umijesiti testo.
Razviti tijesto debljine oko jednog centimetra, pa isjeći štapiće. Premazati ih preostalim jajetom, posuti susamom, pa staviti da se peku oko deset minuta na 200 stepeni.
Izvor: superrecepti.rs