Tofinek sa krompir-pireom i celerom by 24Kitchen

by | 22 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 1 glavica celera
  • 1 crvena paprika
  • 250 g tofu sira
  • 8 kriški slanine
  • maslinovo ulje
  • 400 g nataa
  • 40 ml bijelog vinskog sirćeta
  • 2 kašike senfa
  • so i biber

Priprema:

1. Oljuštite krompir i glavicu celera. Isjecite krompir na četvrtine, a celer na kockice. Kuhajte ih 20 minuta. Nakon toga dobro iscijedite.
2. Isjecite tofu sir i paprike na trake. Postavite dvije kriške slanine jendnu preko druge, da bi izgledale duže. Na jednom kraju postavite nekoliko trakica tofu sira i nekoliko trakica paprike. Uvijte slaninu kao rolat.
3. Zagrejte tiganj sa kapljicom ulja. Poređajte rolate sa tofu sirom u tiganj i zapecite ih sa svake strane, dok ne postanu hrskavi, 8 minuta.
4. Ugnječite krompir i celer. Dodajte senf, malo sirćeta, so i biber. Na kraju dodajte prethodno opran i sitno isjeckan špinat. Dobro promiješajte.
5. Servirajte pire, a preko njega tofinek.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen