Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Oljuštite krompir i glavicu celera. Isjecite krompir na četvrtine, a celer na kockice. Kuhajte ih 20 minuta. Nakon toga dobro iscijedite.
2. Isjecite tofu sir i paprike na trake. Postavite dvije kriške slanine jendnu preko druge, da bi izgledale duže. Na jednom kraju postavite nekoliko trakica tofu sira i nekoliko trakica paprike. Uvijte slaninu kao rolat.
3. Zagrejte tiganj sa kapljicom ulja. Poređajte rolate sa tofu sirom u tiganj i zapecite ih sa svake strane, dok ne postanu hrskavi, 8 minuta.
4. Ugnječite krompir i celer. Dodajte senf, malo sirćeta, so i biber. Na kraju dodajte prethodno opran i sitno isjeckan špinat. Dobro promiješajte.
5. Servirajte pire, a preko njega tofinek.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen