Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 jajeta, mlijeko i začine po ukusu.
2. Uzeti okruglu modlu za pogačice i pomoću nje na 8 parčadi tost hljeba izdubiti rupu po sredini.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Cijele parčadi tost hljeba natopiti mješavinom mlijeka i jaja pa poslagati u pleh. Preko svakog parčeta staviti list praške šunke i malo kačkavalja. Zatim izdubljenu parčad tosta natopiti smjesom od jaja i staviti preko kačkavalja tako da se dobije sendvič.
5. U udubljenje na svakom tostu razbiti po jedno jaje (odabrati manja jaja).
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Dobra hrana