Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
https://www.instagram.com/p/BO10G6sAnhU/
Sastojci:
100 g isjeckane šunke
100 g rendanog kačkavalja
50 g rendanog parmezana
3 kašike sjeckanog paradajza
2 kašike sjeckane paprike
1 kašika sjeckanog vlašca
1 kašika sjeckanog peršuna
3 jajeta
so, biber
Priprema:
1. U dubljoj činiji pomiješati sjeckanu šunku, kačkavalj, parmezan, paradajz, luk i peršun pa začiniti prema ukusu.
2. Dodati jaja i povezati smjesu.
3. Tortilje iseći okruglom modlom ili iskrojiti uz pomoć tacne i oštrog noža kako bi što bolje prionula u pleh za mafine.
4. Složene tortilje napuniti pripremljenim filom, pa peći u zagrijanoj rerni na 180ºC oko pola sata.
5. Izvaditi iz rerne, posuti rendanim parmezanom po želji i poslužiti.
IZVOR: TASTEMADEFR/INSTAGRAM