Tortilje sa filom od soje

by | 4 Maja, 2013

Sastojci:

  • 8 pečenih tortilja
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g ljuspica soje
  • 50 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 250 g pelata paradajza
  • 3 veća krompira
  • 1 manja zelena salata
  • 50 g kupusa
  • ulje, mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, pelat paradajza izmiksati, a kupus izrendati.
2. Ljuspice soje preliti ključalom vodom da omekšaju, a potom ih procijediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati pelat paradajza i ljuspice soje. Dinstati na umjerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi 10 min. Zatim dodati pasulj i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati kako bi suvišna tečnost uvrila.
4. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a zatim propržiti na vrelom ulju.
5. Tortilje prekriti listovima salate, premazati filom od soje, nanijeti malo pomfrita i kupusa pa preklopiti.

Izvor: Dobra hrana