![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Parčad tost hleba istanjiti oklagijom, a potom ih premazati puterom.
2. Na svako parče staviti list sira, a preko njega list praške šunke. Zatim pažljivo urolati.
3. Posebno umutiti jaja pa oblikovane rolnice najpre umočiti u jaja, a onda u prezle.
4. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu
da se upije suvišna tečnost.
Pržene rolnice po želji možete poslužiti uz majonez.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept