Trouglovi s paradajzom i mocarelom

by | 13 Septembra, 2013

Trouglovi-Sa-Paradajzom

Sastojci:

  • 600 g mekog brašna
  • 1 pakovanje svježeg kvasca
  • 3 dl vode
  • 200 g šeri paradajza
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 150 g mocarele
  • so, začin C, origano, bosiljak

Priprema:

1. Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno mijeseći sve vrijeme.
2. Umiješeno tijesto oblikovati u jufku, prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. Tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm a zatim isjeći jednostrane trouglove (dužina stranice 8 cm).
4. Posebno sjediniti maslinovo ulje, začin C, bosiljak i origano.
5. Paradajz presjeći na polovine, te svaku polovinu utisnuti na jedan trougao. Gotove trouglove premazati pripremljenom mješavinom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peku u zagrijanu rernu.
6. Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz rerne, te na svaki trougao staviti malo sjeckane mocarele i vratiti u rernu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana