
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Skuhajte rižu u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
2. Isjecite crni luk i češnjak i dinstajte na maslacu.
3. Isjecite špinat i kratko dodajte crnom luku i ćešnjaku. Na kraju dodajte i usitnjeno začinsko bilje.
4. U odgovarajućoj posudi promiješajte rižu, dinstani špinat, isječenu šunku i krupno isječeni sir. Dodajte jaja i pavlaku. Začinite solju i biberom. Tikvice isjecite na kriške i uvaljajte u smjesu od riže.
5. Uzmite kalup za tortu i dno i ivice prekrijte papirom za pečenje. Premažite maslacem. Sipajte smjesu i pritisnite viljuškom. Vijenac ispecite u unapijred ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta dok ne poprimi boju.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen