![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Ukoliko vodite računa o svojoj ishrani znate da neka jela zahtijevaju vrijeme za pripremu, a vi jednostavno nekada nemate vremena za to… Žurite na posao i potrebno vam je da pojedete nešto zdravo, ali brzo pripremljeno. Mi smo otkrili jednostavan, a zdrav i potpuno drugačiji namaz, koji će biti adekvatan doručak i večera, uz dvopek i šolju jogurta. Riječ je o sirastom namazu sa cveklom.
Sastojci:
Priprema: Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pleh obložite pek papirom, a cveklu uvijte u alu foliju i ostavite je da se peče oko 40 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Stavite u blender sve sastojke osim ulja i dobro izblendajte. Postepeno dodajite ulje i blendajte dok masa ne postane kompaktna. Namaz čuvajte u frižideru, i tako ćete uvijek imati zdrav obrok s nogu. Prijatno!
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock