
Food kolumnistica Berina Kapa donosi ukusan recept za prženi tofu u soja sosu
Tofu je bogat proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline koje su vašem tijelu potrebne.Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedin...
Sastojci:
2 tikvice
1 glavica crvenog luka
pola veze kopra
malo maslinovog ulja
1 čen bijelog luka
morska so
Priprema:
Crveni luk sitno isjeckati pa ga ispržiti na malo ulja dok ne postane staklast. Zatim dodati tikvice isječene na kockice i izgnječen bijeli luk. Naliti vodom da ogreznu i posoliti po ukusu.
Kuhati oko 15 minuta (po potrebi dodavati vode), a zatim skloniti s ringle i sve izmutiti ručnim blenderom.
Kopar oprati i sitno isjeckati. Ubaciti u potaž od tikvica i kuhati još nekoliko minuta kako bi pustio aromu.
Foto: Guliver/Getty Images