
Pasta u umaku od brokule
Pasta u umaku od obrokule je idealna kombinacija dobrog ukusa i zdravlja!Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način donosi recept...
Sastojci:
300 g slanog starog sira
100 ml vrhnja za kuhanje
2 jajeta
4 kašike bijelog kukuruznog brašna
4 struka mladog luka
1 šaka rukole
1 crvena paprika
so, biber
Priprema:
U dubljoj posudi pjenasto umutiti jaja mikserom. Dodati sir i krem za kuhanje, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Zatim dodati brašno i lagano promiješati. Na kraju dodati sitno iseckan mladi luk, papriku i rukolu, pa sve dobro sjediniti.
Korpice staviti u kalup za mafine, napuniti ih pripremljenom smjesom, ali ne do vrha.
Peći 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200°C.
Pečene projice ostaviti da se ohlade te ih poslužiti.