Svježi zeleni sok od celera odličan za detoksikaciju
Svježi zeleni sok sinonim je za detoksikaciju. Sok od celera postao je popularan zbog svojih brojnih zdravstvenih koristi i hranljivih svojstava. ...
Sastojci:
10 krompira
150 g suhe slanine
3-4 mlada luka
1 kašičica crvene mljevene paprike
100 g maslaca
Za preliv:
4 kašike kisele pavlake
1 čen bijelog luka
kašika vlasca
Priprema:
Krompir dobro oprati, posušiti ubrusom i presjeći na pola. Svaku policu presječenom stranom stranom lagano premazati otopljenim maslacom i posipati paprikom.
Slaninu sitno i tanko narezati na kockice.
Za preliv pomiješati kiseu pavlaku, sitno sjeckani bijeli luk i vlasac.
Za početak police poredati presječenom prema dole u lim na papir za pečenje i peći u rerni na 170ºC 15 min. Okrenuti tada police na drugu stranu, rasporediti na svaku policu malo slanine i preko toga po kašiku preliva od vrhnja. Vratiti u rernu i peći još 20-tak minuta.
Police su gotove kada se slanina lijepo zapeče, a krompir bude zlatnožut
Pečene police od kromipira izvaditi iz rerne i obilno posuti sitno sjecakim mladim lukom.
Izvor: recipeci.com