
Tjestenina s kozjim sirom, špinatom i limunom
U moru brzih recepata koji često podrazumijevaju kompromis između okusa i nutritivne vrijednosti, tjestenina s kozjim sirom, špinatom i limunom. A...
Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način donosi recepte koje sama kreira, prateći plan ishrane prilagođen autoimunoj bolesti s kojom se bori već godinama. Njeni recepti su uvijek zdravi, kreativni i jednostavni za pripremu, a uz to odišu autentičnošću i ljubavlju prema hrani.
Tofu također obezbjeđuje masti, ugljikohidrate i širok izbor vitamina i minerala. Obično se koristi u slanim verzijama jela, ali odlično ide i kao sastojak u desertima.
U nastavku donosimo jednostavni recept za ukusan prženi tofu u soja sosu.
Sastojci:
400 gr čvrstog tofua
3-4 kašike biljnog ulja
½ šolje kukuruznog škroba ili višenamjenskog brašna
Sos:
2 režnja bijelog luka (sitno isjeckan)
½ ljute paprike (izrezana)
Berina Kapa