
Food kolumnistica Berina Kapa donosi ukusan recept za prženi tofu u soja sosu
Tofu je bogat proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline koje su vašem tijelu potrebne.Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedin...
Znamo da vam se po ovoj vrućini ne kuha, pa vam donosimo recept za koji vam je potreban crni grah i špinat. Naravno, to nije sve… Ali spremite se na uživanje u neobičnim okusima…
Napravite sami ovu ukusnu salatu koja i sama može da bude obrok ili je poslužite uz ostatke ručka od juče… Ovo je recept kuharice Cassie Best za BBC Good Food, a mnogi je zbog eksplozije ukusa obožavaju spremati ljeti…. Jednostavna je i lako se sprema!
400 g crnog graha, ocijeđenog
2 velike šake listova baby špinata, grubo nasjeckanih
500 g cherry paradajza
4-5 crnih maslina
½ salatnog rastavca, prepolovljeno uzdužno, sjemenke izvađene i nasječene pod uglom
1 mango, oguljen i nasjeckan na kockice
1 veća glavica crvenog luka, prepolovljena i sitno nasjeckana
6-8 rotkvica, nasjeckanih popola
2 avokada, oguljena i nasječena na ploške
100 g fete, izmrvljene
šaka začinskog bilja
šaka mente
prstohvat korijandra
lagana šaka bosiljka
1 masni zeleni chili, bez sjemenki i nasjeckani (možete i izostaviti ako ne volite ljutkasto)!
1 mali češanj bijelog luka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ili ulja repice
2 limete, očišćene od korice i ocijeđene u soku
2 kašike bijelog vinskog sirećeta
2 kašičice meda
Prvo napravite preliv tako da sve izmiksate u bledneru ili jako sitno nasjeckate, a nekoliko listića začinskog bilja sačuvajte za salatu. Preliv možete napraviti do 24 sata prije posluživanja.
Grah i baby špinat raspršite po velikom tanjuru. Po vrhu rasporedite paradajz, krastavac, mango, luk i rotkvice te ih lagano promiješajte rukama. Prelijte salatu avokadom, fetom i začinskim biljem, a sa strane poslužite dressing.
Preukusno!
Unsplash