Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Znamo da vam se po ovoj vrućini ne kuha, pa vam donosimo recept za koji vam je potreban crni grah i špinat. Naravno, to nije sve… Ali spremite se na uživanje u neobičnim okusima…
Napravite sami ovu ukusnu salatu koja i sama može da bude obrok ili je poslužite uz ostatke ručka od juče… Ovo je recept kuharice Cassie Best za BBC Good Food, a mnogi je zbog eksplozije ukusa obožavaju spremati ljeti…. Jednostavna je i lako se sprema!
400 g crnog graha, ocijeđenog
2 velike šake listova baby špinata, grubo nasjeckanih
500 g cherry paradajza
4-5 crnih maslina
½ salatnog rastavca, prepolovljeno uzdužno, sjemenke izvađene i nasječene pod uglom
1 mango, oguljen i nasjeckan na kockice
1 veća glavica crvenog luka, prepolovljena i sitno nasjeckana
6-8 rotkvica, nasjeckanih popola
2 avokada, oguljena i nasječena na ploške
100 g fete, izmrvljene
šaka začinskog bilja
šaka mente
prstohvat korijandra
lagana šaka bosiljka
1 masni zeleni chili, bez sjemenki i nasjeckani (možete i izostaviti ako ne volite ljutkasto)!
1 mali češanj bijelog luka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ili ulja repice
2 limete, očišćene od korice i ocijeđene u soku
2 kašike bijelog vinskog sirećeta
2 kašičice meda
Prvo napravite preliv tako da sve izmiksate u bledneru ili jako sitno nasjeckate, a nekoliko listića začinskog bilja sačuvajte za salatu. Preliv možete napraviti do 24 sata prije posluživanja.
Grah i baby špinat raspršite po velikom tanjuru. Po vrhu rasporedite paradajz, krastavac, mango, luk i rotkvice te ih lagano promiješajte rukama. Prelijte salatu avokadom, fetom i začinskim biljem, a sa strane poslužite dressing.
Preukusno!
Unsplash