![Jednostavan recept za supu od celera](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/02/GettyImages-626813132-600x470.jpg)
Jednostavan recept za supu od celera
Ovaj jednostavan recept za supu od celera natjerat će vas da na te poznate zelene stabljike pogledate na potpuno novi način. Pored celera, trebat ...
Liči je voće koje se uzgaja u suptropskim regijama širom svijeta, a posebno je popularan u Kini. Poznat je po svom slatkom i cvjetnom okusu.
Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način donosi recepte koje sama kreira, prateći plan ishrane prilagođen autoimunoj bolesti s kojom se bori već godinama. Njeni recepti su uvijek zdravi, kreativni i jednostavni za pripremu, a uz to odišu autentičnošću i ljubavlju prema hrani.
Dobar je izvor nekoliko vitamina, minerala i antioksidanata. Liči imaju nejestivu, ružičasto-crvenu kožu, koja se uklanja prije konzumiranja. Meso je bijelo i u sredini okružuje tamnu sjemenku.
Liči se prvenstveno sastoji od vode i ugljikohidrata, od kojih su većina šećeri. U poređenju sa mnogim drugim voćem, ima malo vlakana. Također je bogat vitaminom C i nudi dovoljne količine bakra i kalijuma.
U nastavku donosimo recept za ukusni smoothie sa liči voćem.
Sastojci:
4-5 svježih ličija
1 mango (zamrznute kockice)
5-6 jagoda (zamrznute)
80 ml mlijeka
Priprema:
Liči je potrebno oprati vodom, oguliti kožu, isjeći na pola i odstraniti koštice. Skupa sa ostalim sastojcima izblendati. Smoothie servirati u zdjelu i posuti svježim voćem i muslijem ili granolom.
Berina Kapa