Pita od jabuka: Klasična poslastica s bogatom tradicijom
Pita od jabuka, obogaćena cimetom i orasima, omiljena je jesenska poslastica. Jednostavna za pripremu, nudi spoj tradicije, bogatog okusa i pristup...
Sastojci:
500 g brašna
1 suhi kvasac
1 kašika soli
1 jaje
300 ml vode
100 g maslaca za nadjev
2 kašike maslinovog ulja
1 vezica medvjeđeg luka
krupna so
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke i polako umiješajte otopljeni maslac, jaje i mlaku vodu. Zamijesite kompaktno tijesto i ostavite ga da se diže oko jedan sat.
Maslac pomiješajte s maslinovim uljem, a zatim dodajte sitno sjeckani medvjeđi luk, količinu prilagodite svojim potrebama. Tijesto razvaljajte i premažite dijelom smjese od maslaca, ulja i medvjeđeg luka. Zarolajte i narežite na kolutiće.
Rernu zagrijte na 220°C .
Smotuljke poslažite na papir za pečenje. Ostavite ih da se dižu još 15-20 minuta. Po želji pospite krupnu so. Pecite oko 25 minuta.
Izvor: gastro.24sata.hr