Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Gusta čorba od prase, krompira, heljde i gljiva je pravi izbor kada vam se jede nešto “na kašiku”…
Priprema je brza i jednostavna, a ovo jelo je nutritivno izbalansirano te bez glutena. Recept smo pronašli na Instagram profilu @kiwigocrazy gdje možete da potražite i druge recepte; a preproručujemo vam i blog Kiwi go crazy!
View this post on Instagram
3 srednja krompira
1 veća prasa
2 mlada luka
4 velika šampinjona
2- 3 šolje povrtnog temeljca
1-2 češnja bijelog luka
¼ šolje heljde
so
biber
zeleno lišće mladog luka
ulje
Ogulite krompir i narežite ga na kockice. Operite i nasjeckaj luk. Zagrijte ulje u loncu u kojem ćete kuhati čorbu.
Lagano prepržite mladi luk, ubacite i krompir te dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i na kraju prasu. Sve zalijte povrtnim temeljcem te lagano posolite. Pustite da se kuha dok krompir ne omekša.
Štapnim mikserom izblendajte povrće dok ne dobijete kremastu teksturu, a malo povrća možete ostaviti u komadićima, ako je čorba pregusta možete dodati još malo temeljca. Vratite čorbu na vatru te dodajte heljdu, kuhajte dok heljda ne omekša. Dodaj so i biber po želji.
Šampinjone narežite na tanke ploške. Zagrijte tavu te stavite malo ulja. Ubacite šampinjone na vruću tavu te ih podlijte s malo tamarija. Pržite šampinjone dok tamari sos ne postanje ljepljiv i smeđ.
Po želji ispecite tost i nareži ga na kockice kako biste njime ukrasili jelo. U čorbu ubacite šampinjone. Ukrasite prije posluživanja jogurtom, kockicama hljeba, suncokretovim sjemenkama, zelenim lišćem od luka, peršinom…