Pljeskavice od prase i zobenih pahuljica
Sastojci:1 kašika maslinovog ulja 1 prasa 1 paradajz 100 g zobenih pahuljica 250 ml mlijeka 2 kašike limunovog soka 3 jaja 50 g glatkog ...
Iako je poznata kao ljetna supa, gazpacho je savršena i za zimu. Osvježite svoje tijelo zdravom kombinacijom paradajza, krastavca i začina
Iako je gazpacho obično jelo koje se povezuje s ljetom, ova hladna supa od paradajza savršena je i za hladnije dane. Bogata, osvježavajuća i zdrava, gazpacho može biti idealan obrok za one zimske trenutke kada želite nešto lagano, ali hranjivo.
Kombinacija svježih sastojaka poput paradajza, krastavca i začina čini ovu supu punom okusa, dok vas istovremeno osnažuje. Recept za ovaj zimski gazpacho pronašli smo na YouTube kanalu nutricionistkinje Amele Ivković O’Reilly.
Osim što je nevjerojatno ukusan, gazpacho je i nevjerojatno zdrav.
U blenderu miksamo paradajz, dodajemo luk i krastavac, potom maslinovo ulje, pileći temeljac i začine. Na kraju dodajemo sok od jednog limuna i nasjeckan chilli koji diže ukus paradajza na jedan potpuno novi nivo.
Sarsmis/iStock/Getty Images Plus