Gazpacho: Osvježavajuća hladna supa od paradajza
Iako je poznata kao ljetna supa, gazpacho je savršena i za zimu. Osvježite svoje tijelo zdravom kombinacijom paradajza, krastavca i začina Iako je...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti da nabubre. Zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati mrkvu i crvenu papriku te i njih kratko propržiti. Dodati ljuspice soje, naliti sokom od paradajza i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. Pred kraj kuhanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Njoke obariti u ključaloj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
6. Obarene njoke preliti pripremljenim umakom od soje.
Izvor: Dobra hrana