Gazpacho: Osvježavajuća hladna supa od paradajza
Iako je poznata kao ljetna supa, gazpacho je savršena i za zimu. Osvježite svoje tijelo zdravom kombinacijom paradajza, krastavca i začina Iako je...
Sastojci:
Priprema:
1. Praziluk isjeći na komade dužine 10 cm. Zatim pažljivo prstima istisnuti sredinu tako da se dobiju trube za punjenje. Dobijene trube moraju imati 2 sloja praziluka.
2. Istisnutu unutrašnjost praziluka i mesnatu slaninu sitno isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu a zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti da promijeni boju. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući pivo i malo vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Dinstano meso ostaviti da se ohladi, a zatim dodati u njega pavlaku, jaje, peršun, začine po ukusu i prezli koliko je potrebno da se dobije kompaktna smjesa za punjenje.
4. Pripremljenim filom od mesa napuniti izdubljeni praziluk. Zatim ga uviti u foliju i kratko prokuhati u ključaloj vodi. Skinuti foliju pa praziluk propržiti na vrelom ulju.
5. Prženi praziluk poslužiti uz majonez.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept