Pljeskavice od prase i zobenih pahuljica
Sastojci:1 kašika maslinovog ulja 1 prasa 1 paradajz 100 g zobenih pahuljica 250 ml mlijeka 2 kašike limunovog soka 3 jaja 50 g glatkog ...
Sastojci:
2 divlja luka (ljutike)
300 g gljiva
150 g graška ili boba
1 i 1/2 šolja povrtnog bujona
100 ml kokosovog mlijeka
so i biber
svježa ljuta papričica
kašičica curryja
Priprema:
Luk isijecite na rebarca, te ih posolite i začinite biberom. Stavite ga na malo masnoće i pustite da se “zastakli”, a možete ga i u potpunosti karamelizovati. Dodajte gljive (bolje više vrsta) krupno nasječene, a potom grašak ili bob. Začinite curryjem i dodajte na ploške nasječenu svježu ljutu papričicu kojoj ste odstranili sjemenke. Još jednom posolite, dodajte biber pa zalite bujonom i kokosovim mlijekom. Krčkajte na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne, a grašak ili bob ne budu skuhani.
Izvor: Jutarnji list
Foto: Guliver/Getty Images