Gazpacho: Osvježavajuća hladna supa od paradajza
Iako je poznata kao ljetna supa, gazpacho je savršena i za zimu. Osvježite svoje tijelo zdravom kombinacijom paradajza, krastavca i začina Iako je...
Ove vegetarijanske ćufte odlična su zamjena mesnim, a možete ih poslužiti kao ručak ili večeru. Dodajte sos po želji!
Sastojci:
300 g karfiola
500 g kvinoje ili smeđe riže
100 g zobenog brašna ili prezle
4 jaja
2 kašičice soli
maslinovo ulje
biber, paprika, mljeveni bijeli luk, peršun po ukusu
Priprema:
Cvjetove karfiola operite i skuhajte u loncu s kipućom vodom, oko pet minuta, sve dok ne omekšaju. Dobro ocijedite.
Kvinoju ili smeđu rižu takođe skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Kvinoju i karfiol stavite u procesor za hranu i dobro promiješajte. Prebacite zatim smjesu u veliku zdjelu za miješanje i dodajte ostale sastojke. Miješajte dok se sve ne sjedini. Razvaljajte u kuglice, veličine po želji.
Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte ćufte i pecite nekoliko minuta sa svake strane. Lagano ih okrećite kako bi se ispekle sa svih strana.
Poslužite uz sos i salatu po želji.
thefitchen.com